cookies

Guide til dig, der leder efter papir

Printeren skal selvfølgelig være i orden, men det er papiret, der giver maskinen forudsætningerne for at lave et godt stykke arbejde.
Det er med andre ord langt fra ligegyldigt, hvilket stykke papir du lægger i printeren, for det, der bør afgøre, hvilken papirtype du skal bruge, er maskine og opgavetype.

I vores udvalg i webshoppen vil du hurtigt kunne se, at der er masser af forskellige typer af papir:

  • - For eksempel kan du finde hvidt papir, der egner sig bedst til blækprinteres farveprint.

  • - Du kan finde papir, der er anbefalet, hvis man skal lave præsentationer i farve, mødemateriale eller grafik og billeder i farver. Foto-slutproduktet vil stå skarpere og tydeligere på denne type papir, som er ekstra tykt, har en blank og skinnende overflade og er lidt mere hvidt end det, man typisk bruger til sort/hvid-print. Det giver en meget skarpere kontrast i farverne og produktet kommer til at fremstå klart og professionelt, og det skinner af kvalitet.

  • - Der er også papir med mulighed for dobbeltsidede farveudskifter, og der er forskellige størrelser og tykkelser. Er du bare på udkig efter papir til almindelige kontoropgaver som sort/hvid-print, kopier eller fax, så finder du også det i vores webshop.

                 


Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Her kommer vi på papirogblaek.dk med en lille guide til dig, der leder efter papir til din printer og til forskellige typer af opgaver.


Der er papirtyper til alle formål.

Hvis du leder efter andet end almindeligt kopipapir, så er der som bevist rigtig mange forskellige papirtyper på markedet. Helt overordnet set kan man dog kalde dem alle for enten bestrøget eller ubestrøget papir.

 Det betyder helt grundlæggende, at nogen har en mere behandlet overflade end andre. Den første type har to undertyper kaldet Silk og Glossy, mens der i den sidstnævnte kategori findes Offset-papir:

 

  • - Silk har en pæn og glat overflade, og derfor er den velegnet til opgaver, der indeholder billeder og opgaver med krav til præcision og lille punktbredning. (Punktbredning er en betegnelse for den proces, der starter, når blækket føres ind i papiret, og hvor det fortsætter med at brede sig i papiret i stedet for at stoppe ved første kontakt. Ligesom når du presser en kuglepen ned i et stykke papir og ser pletten brede sig.) En lille punktbredning betyder, at linjerne bliver smallere og ikke flyder ud, og det gør også denne type papir meget alsidigt. Det kan således bruges til nærmest alt fra visitkort til hæfter.

 

  • - Gloss-papir har også en behandlet overflade. Faktisk i lidt højere grad end Silk. Den er mere skinnende og mere blank, og den adskiller sig fra Silk på den måde, at blækket simpelthen tørrer hurtigere. Også denne type papir bruges ofte som reelt fotopapir, og kvaliteten ser rigtig høj ud på denne flade.

 

  • - Ubestrøget papir, eller Offset-papir, har i modsætning til de to andre typer papir ingen skinnende og videre blank overflade. Faktisk virker papiret nærmest groft, når man kører fingrene hen over det, og rent visuelt lægger man også umiddelbart mærke til, at det er lidt mørkere sammenlignet med de to øvrige typer papir.


Dette er en meget rigtig løsning for dig, der printer meget alsidigt i tekst og billeder, men som ikke har behov for de aller skarpeste linjer i udskriften. Offset-papir minder i realiteten rigtig meget om det almindelige kopipapir, som de fleste af os har en bunke af derhjemme.

Det er typisk denne slags papir, kontorer og private bruger til kopier, udskrifter eller fax i hverdagen. Offset er også lidt længere tid om at tørre i forhold til de andre, og samtidig gør den manglende belægning, at blækket bliver suget ned i papiret og kan efterlade lidt grovere linjer.

Alle fås de i forskellige tykkelser og volumen, så der er papir til enhver lejlighed og formål.

 
Vores webshop har det meste

Det kan betyde meget for slutproduktet, at du vælger den helt rigtige papirtype til din opgave.
Det kan være billedet til privat brug, der skal være i topklasse, men det kan også være præsentationen på arbejdet, der skal fremstå professionelt og lækkert. Uanset hvad kan du hente store fordele i at købe det papir, der passer til dit forbrug.

Tag et kig i vores webshop, hvis du har brug for nyt papir til hjemmet eller virksomheden. I vores store sortiment af kontorartikler finder du mange typer papir, fotopapir, transparenter, bonruller osv. Derudover har vi masser af andet kontortilbehør og udstyr til dine IT-behov, så du finder med garanti noget til dit forbrug og behov hos os.

Skulle du sidde med spørgsmål eller har brug for hjælp, så sidder vi klar til at hjælpe dig på mailadressen info@papirogblaek.dk. Vi glæder os til at handle med dig.